Midtsommerfestival er en heldags festival den 4. juni på seilskuta Christian Radich. Om dagen er det et rikt program med improteater, sjørøverspill, akvarium og mer. Om kvelden blir det fjordcruise med konserter av Elvira Nikolaisen, Tom Roger Aadland og Lady Moscow.

onsdag 23. juni 2010

Drømmen ble virkelighet


Det kunne knapt blitt bedre da En Midtsommernatts Drøm hadde første reis på søndag. Oslofjorden lå badet i solskinn hele dagen og hundrevis av mennesker fikk oppleve eventyr og sjøfartsromantikk på Oslos stolteste seilskute, Christian Radich. De som leser dette uten å ha vært med på turen vil kanskje tro at dette er uhemmet selvskryt fra oss i Fantasiforbundet, og de har i og for seg rett, men de som var med vet likevel at det er sant at dette var en kveld hvor drømmen ble virkelighet.




Frem til avreise var underholdningen om bord mest for den yngre garde, med bl.a. barnelaiv, rollespill og historiefortellerstund. Men også de voksne så ut til å finne ting de likte, ikke minst Borgarting improteater; under deres opptredener klarte selv ikke de mest alvorlige å holde tilbake smilet.

Kl 18 la skuten fra kai, og Helene Bøksle satte standarden med sin nydelige stemme og låter om kjærlighet. En midtsommerstemning man skal lete lenge etter herkset ombord. Etter en rekepause ble fordekket overlatt til Arendalsbandet kavaleriet, hvor vokalist Kaptejn Pram (Ketil Birkenes), behørig med skjegg og pipe, tok oss med på en reise i maritime fortellinger med et snitt av mystikk og forrykt sinne.

Forventningene var store da Odd Børretzen gikk på scenen sammen med Lisa Strindberg. Men kanskje likevel overgått. Med klassikere som "Måkene" og "Noen ganger er det allright" fra den skjeggete mannen omgitt av tauverk og sommerens Oslofjord ble dette en kveld mange vil gjemme innerst i hjertet sitt.

"Dette må være den fineste fjordturen vi har hatt", sa et mannskapsmedlem like før vi gikk i land og avrundet kvelden med landlov på Skansen kro.